Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 2:1 в голямото

...
Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 2:1 в голямото
Коментари Харесай

Юнайтед обърна Сити в дербито, много спорно съдийско отсъждане беляза мача

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 2:1 в огромното дерби на следващия кръг от Висшата Лига. Джак Грийлиш съумя да открие резултата в 60-а минута. В 78-а минута Бруно Фернандеш изравни резултата след извънредно противоречиво съдийско решение. Само две минути по-късно Маркъс Рашфорд направи обрата цялостен. 

Юнайтед стартира невъзмутимо дуела и стигна до първия късмет в мача в 11-та минута. След извоювана топка в средата на терена Ериксен съумя да откри Ферннадеш на стрелкова позиция, само че ударът му мина около вратата. 

Мачът не включваше доста шансове в идващите минути, само че се усещаше, че по-скоро темпото е по усета на " алените дяволи ". В 34-а минута Маркъс Рашфорд съумя да изпревари Едерсон, само че по-късно не съумя да преодолее Нейтън Аке, с цел да вкара на полуопразнената врата. 

Само три минути по-късно отново Рашфорд съумя да се отскубне от опеката на Родри, само че Едерсон го пресрещна и съумя да избави. В последната минута на частта пристигна и отдалечен удар от Кайл Уокър, който обаче не сполучи да откри задачата. 

В началото на второто полувреме Сити понатисна малко повече и в 60-а минута това даде стремежи резултат, откакто Де Бройне качи топката на Джак Грийлиш за 1:0. 

Постепенно Юнайтед се разсъни и съумя да стигне до извънредно противоречив изравнителен гол. След хубаво разиграване, Каземиро подаде към Рашфорд, който беше в засада, само че той остави топката за Бруно Фернандеш, който разстреля Едерсон. След съдийска консултация попадението беше прието, макар че останаха извънредно доста подозрения към редовността на гола. 

След единствено още 2 минути шокиращият поврат беше цялостен. След страхотна контраофанзива Алехандро Гарначо съумя да настройки топката на крайници на Рашфорд, който препарира Едерсон за 2:1. 

В последните минути Сити опита да натисне, само че по този начин и не съумя да стигне до чист голов късмет. 

Ето и съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Фернандеш, Ериксен, Рашфорд, Марсиал;

Манчестър Сити : Едерсон, Кансело, Аке, Аканджи, Уокър, Силва, Родри, Де Бройне, Фодън, Халанд, Марез;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР